Followers

Thursday, December 24, 2009

Genap sebulan dah...

wow.....

cam xcaye je...ari nie genap dah sebulan lisa xupdate blog...xpe ari nie lisa try nak merepek gak kat cnie...coz nak celebret sebulan xupdate blog...huhuhu...

ah...lisa nak bagi taw perkembangan lisa ngan mr sunshine...ok...pasni lisa akan gelarkan si die ngan name MR SUNSHINE....biar la comel ckit...coz beliau kan mmg comel n sweet...hihihi...cam ne ek nak bagi taw...n3 nie lebih kurang cm sambungan dari n3 yg lepas gak la...cam nie...ramai yg soh lisa bg taw kat mr sunshine yg lisa suke kat die...DAN...lisa dah buat keputusan yg lisa xnak bg taw kat die pasal filling2 lisa nie kat die...coz lisa taw die taw ape yg lisa rase...agaknye la kan...hakhakhak...kurang asam jawe tol...ok frenz...lisa dah xleh pikir dah nie...tibe2 lisa rase cam nak tersenyum je nie...sy mmg cam gni ye klw teringat kat die...i fill so good...senyum....senyum lagi...klw lisa dok msg ngan die pon lisa leh tersenyum je...walaupun bende 2 xlawak pon...i think i dah crezy la....help....help....

oh ari 2 die kate die sayang kat lisa...but xtaw la sayang cam mane...time die kate die sayang kat lisa, lisa terkejut gile...sampai lisa jatuh katil 2...hihihi..ni la bahananye klw main msg sambil golek2 kat atas katil....nasihat dsini jangan main msg sambil tkedik2 ye....hihihi....



Terima Kasih, sebab baca (:

Tuesday, November 24, 2009

macam mane ek...


-boleh tak KALAU lisa cakap dekat die yang lisa suke kat die-

-boleh tak KALAU lisa cakap dekat die yang lisa sayang kat die-

-boleh tak KALAU lisa cakap dekat die yang lisa dah jatuh cinta kat die-

-boleh tak KALAU lisa cakap dekat die yang lisa dah angau habis kat die-


....SEBAB....

-LISA asik teringat je kat die-

-LISA rase die paling ok-

-LISA rase die comel-

-LISA rase die sweet sangat-

...TAPI...

-macam mana KALAU die xde felling kat lisa-


macam mane nie...


Terima Kasih, sebab baca (:

Wednesday, November 18, 2009

Bunkface-through my window lyrics-

Don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye, it’s just another day
Telling me why, I’ll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing

Now there’s me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me
Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real

I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore

Now there’s me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me

Now there’s me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real

video
Terima Kasih, sebab baca (:

-ToMok- Through My Window

Jom dengar lagu nie...


Tajuk : Through My Window
Artis : Tomok


Memang ku mahu segalanya

Fikir ku mampu laku semua
ku melangkah dengan pasti

Ku mampu laku sendiri

Sekelip mata hari baru pun tiba
Beritahu lagi cara baru
Perasaan ku berbunga
Harapan ku mula ada

(korus)
Ada kau aku kita kan bersatu?
Kau aku akhirnya bersama
Di Jendela ku melihat
Segala ku inginkan
Kau aku kita kan bersatu
Berbeza namun tetap mesra
Pabila ku lihat kamu
Impian nyata ku tahu

Rasa hati mula membara
Penantian tiada ku rasa
Tak mampu ku hidup tanpamu
Sendirian selamanya


Terima Kasih, sebab baca (:

Wednesday, November 4, 2009

PerKeMbanGan JaniN DalaM KandungaN

video

hai seme..lisa ade jumpe satu vidoe nie..so lisa rase nak kogsi ngan kwn2 seme...jom la tengok...video nie mengenai perkenbangan janin dalam kandungan...

video nie ditujukan khas utk ibu2 mengandung...terutama..----madam moi--- ^_^'


lisa xtaw nape lisa tengok video nie lisa rase terharu sangat...tetibe rase cam best je..adakah...eh tak2 lambat lagi lisa nak merase fasa nie ok...kawin first baru leh pk kan...lambat lg ok...jangan pk jangan pk..kang tetibe rase nak kawin lak...xmo2...xmo kawin lg, banyak lg nak buat...nak tengok dolphin nak tengok piranha...ah piranha?nak wat pe tengok piranha,kang xpasal2 terus xdapat kawin..k layan video nie...



-------------------sambung keje-------------------

Terima Kasih, sebab baca (:

Thursday, October 29, 2009

GambaR Orang Sakit



ok...update time...


 nak tampal gamba adik lisa kat cni lak la...adik lisa yg baru pas kemalangan !_! cam xsangke je ckp kemalangan, skema ok...

ok nie adik lisa yg bongso..baru form 3..sian die kene dok spital..kiteorng paggil die adik je..eam...anak sepupu lisa panggl adik lisa nie 'abang adik'...k la jom kite layan gamba adik lisa yg boleh dikire ngeri bagi mereke2 yg lemah semangat...mcm akak2 die...hahaha..

 ok..mmg lisa xleh tengok..rase ngilu...



dan lagi..

diambil sendiri oleh pesakit...betul xtipu...



 antara luke2 kecil

nie die...abg adik..


nie plak nurse yg dilantik oleh keluarge...kene jage pesakit 24 jam tanpa henti...


-ok gamba dah abis-

malam nie adik lisa dah nak masuk besi kat kaki die...mari la bersama2 kita doakan adik lisa nie...arrrr...adik lisa yg nak kene operate lisa lak rase takut...harap2 semenye berjalan ngan lancar...AMIN

Terima Kasih, sebab baca (:

Monday, October 26, 2009

Pilihlah Sahabat Yang Betul...

cid:image001.jpg@01C8D7B7.DE79F260

Nasihat al-Qamah: Lima cara pilih sahabat


NASIHAT yang boleh diikuti dalam membina persahabatan ialah sebagaimana
pesanan al-Qamah (seorang sahabat Rasulullah saw) kepada anaknya:


Pertama,

pilihlah sahabat yang suka melindungi sahabatnya, dia adalah
hiasan diri kita dan jika kita dalam kekurangan nafkah, dia suka
mencukupi keperluan.

Kedua,

pilihlah seorang sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan
untuk memberikan jasa baik atau bantuanmu, dia suka menerima dengan rasa
terharu, jikalau ia melihat kebaikan yang ada pada dirimu, dia suka
menghitung-hitungkan (menyebutnya).

Ketiga,

pilihlah seorang sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan
untuk memberikan jasa baik atau bantuanmu, ia suka menerima dengan rasa
terharu dan dianggap sangat berguna, dan jika ia mengetahui mengenai
keburukan dirimu ia suka menutupinya.

Keempat,

pilihlah sahabat yang jikalau engkau meminta sesuatu
daripadanya, pasti ia memberi, jikalau engkau diam, dia mula menyapamu
dulu dan jika ada sesuatu kesukaran dan kesedihan yang menimpa dirimu,
dia suka membantu dan meringankanmu serta menghiburkanmu.

Kelima,

sahabat yang jikalau engkau berkata, ia suka membenarkan ucapan
dan bukan selalu mempercayainya saja. Jikalau engkau mengemukakan
sesuatu persoalan yang berat dia suka mengusahakannya dan jika engkau
berselisih dengannya, dia suka mengalah untuk kepentinganmu.

Dalam memilih sahabat kita hendaklah memilih sahabat yang baik agar
segala matlamat dan hasrat untuk memperjuangkan Islam dapat dilaksanakan
bersama-sama sahabat yang mulia.

Sucikanlah 4 hal dengan 4 perkara :
"Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan,


Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu,

Hatimu takut dan gementar kepada kehebatanRabbmu,

..dan dosa-dosa yang silam di sulami dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu."


"sampaikanlah walau satu ayat" al hadis
LAA HAULAWALA QUWWATAILLA BILLAH -


Terima Kasih, sebab baca (:

Saturday, October 24, 2009

Balik Kampung...

Dah lame raasenye lisa xjengok blog nie...ar...ksebukan yg melampau...nie baru ade change nak check email n jengok2 blog sendiri...jangan kate blog sendiri xde mase nak tengok...blog org lain pon lisa dah xsempat nak jengok...tetibe lupekan kejap hobi mgadap pc brjam2...



dalam sebuk2 ade gak tingat kat blog kan...tp...+_+


dah berape ari lisa kat umah mak kat kampung...start ari rabu lagi dah lisa kat kampung...ade berite sedih...adik bongso lisa incident...patah pehe kiri...so sepanjang lisa kat kampung nie...90% masa lisa kat hospital je la...balik umah tido je...penat gile jage org sakit nie...ar...lisa sekarang nie mengalami sakit pinggang yg melampau...coz asik duduk je kot...penat gile..tengok dah 2 kali lisa kate penat gile...nie maksudnye mmg penat ok...penat yg melampau...very tired aaahhh kan dah speaking omputih....esok dah balik kL...coz isnin dah kene keje...eam...xtaw lg bile leh balik tengok adik...patah pehe..lambat lagi kot kene tahan kat hospital...lisa dengar org kate paling cepat pon sebulan kene tahan...



lisa xleh bayangkan cam ne lah rase sakit patah tulang nie ek...aik..bukan lisa cakap nak rase pon..tp rase kesian kat adik lisa nie...kire adik lisa nie kuat la...sejak die kene nie...xpenah lagi die menagis..die kate die leh tahan lagi sakit...tp die kate tak taw lah kalau dah masuk besi nanti...lisa tengok org yg kat sebelah adik lisa 2 baru je tadi masuk besi...die kate sakit gile lepas ubat kebas dah abis...kesian lisa tengok die...pucat muke die tahan sakit...siap nangis merintih2 2...

k lah nak tido...penat...esok nak pegi hospital lagi...n terus balik kL...tiket sok kol 3 petang...mB sampai kL dalam kol 6 or 7...leh la lisa rehat dalam bas...k chaw....muaaaaahhhhhhhhh...gud nite...


Terima Kasih, sebab baca (:

Friday, October 16, 2009

Belajar bende baru...

adoi sakit perot la ari nie...*-*...ni la akibatnye klw breakfast mkn yg pedas2...pg td lisa breakfast rendang daging...mak ai pedas tahap gaban ar rendang yg makcik lisa buat nie...tp klw nak taw lisa mmg suke mkn pedas2..baru la ade fill nak mkn kan klw pedas2...hihi..tp salah time la plak kan lisa mkn..pagi2..perut kosong lg dah mkn bende pedas...ambik..perut ku mencucuk2 n pedih...tahan je la..nak wat cam ne kan penyakit carik sendiri...huhu...

_________________sakit perut_______________

sebab sakit perut lisa dah xde mood nak wat keje...lisa pon ape lg...dok layan blog je la...ari nie nak taw x..lisa ade blaja mcm2 pasal nak repair blog kasi smart ckt...lisa blaja ni kat satu blog nie eam...unwantednye...nak blaja ape2 pasal nak repair blog leh la blaja kat sini...coz care unwanted nie...mudah n berkesan...seme yg lisa nak wat seme jadik...hihihi...tengok la pulak kan sape anak muridnye...hahaha...


ha cube tengok yg link2 2 pon lisa blaja kat unwanted gak...2 salah satunye la...lisa suke care unwanted nie ajar...die ajar step by step..2 yg bagus kan...cube la jengok2 kat unwanted 2...ne la taw ade bende2 yg korang xtaw nak wat kan...boleh refer kat c2...


aik..lisa rase unwanted kene belanje lisa makan la..ye la..dah tolong promosikan blog die kan..

xpe2..xyah blanje...nie upah coz dah ajar lisa...thankz unwanted..

Terima Kasih, sebab baca (:

Thursday, October 15, 2009

Bahayanya Panadol..

Nie lisa dapat email dari kawan lisa...eam...xtaw la betul ke x...tp just utk info k...


Panadol Merbahaya

JANGAN AMBIL PANADOL & PANADOL ACTIFAST / SOLUBLE LAGI (TERUTAMA MEREKA YANG ADA GASTRIK)

UNTUK PENGETAHUAN, ikuti sebuah kenyataan benar dari seorang yang mengalaminya. ..

"Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. . Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita. Ia merosakkan organ hati. Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun. Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak. Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

Panadol adalah sejenis "painkiller" , semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.

Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?

Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang "biasa" ini ke dalam mulut anda.

Terima Kasih, sebab baca (:

Wednesday, October 14, 2009

LaPaR.......

lapanye...breakfast tadi lisa mam roti je taw... eam...now lisa tengah pasang azam yg sangat mgunung tinggi ok...lisa pasang azam nie ade sebab jgk...haaaaaaaa....sebabnye my frend...kwn lame lisa, kwn time kat kolej dulu ckp lisa dah gemuk!!!!!denm...ok fine mmg lisa dah gemuk...tp xyah la mention kuat2...malu gile...ok2..citenye cam nie....


minggu lepas kwn lisa wat open house kat kampung baru...lisa pg la...ingat xmo pg..tp kwn lisa nie berie2 nak lisa datng...pg gak...smpai2 je org dah xramai...family die n mmber tmpt keje die...lisa xkenal..kwn lisa nie dah nampak lisa die pon mjerit n melompat2...cam terkejut gile ar tengok lisa...siap pelok2 lisa...cam program jejak kasih g2..hihii...lisa pon dengan berwajah ayu n comel pg la salam ngan seme org yg ade kat c2..pas2 kwn lisa nie dr belakang bleh die ckp:

"oi..ko dah gemuk ar..aku xcam ko tadi..ingat sape..."
*sambil mjerit n ketawe...(!_!)

***GRRRUUUP**

lisa dah tergamam...xtaw nak ckp ape malu gile...lisa rase time 2 lisa nye muke dah merah n lisa xtaw cam mane nak senyum...dah la die ckp kuat...seme org dengar..lisa dengar ade org gelak...aaarrrr....lisa pandanglah sepupu lisa kat sebelah..sepupu lisa cam taw je lisa ngah malu...die pon ajak lisa duduk...putus selere lisa nak mkn...



***lisa pon tak taw nape lisa terase tol ngan statement mmber lisa nie...mb kiteorg dah lame xjumpe...n dah xserapat dulu...klw dulu die ckp mcm nie...lisa xterase pon...siap gelak same2 lg...tp sekarng i terase beb...xpe la...

sekurang2nye...start dari mlm 2 lisa dah berazam nak diet...n now lisa ngah diet taw...lisa dah cube lupekan nasi, lupekan coklat, n ape2 lg yg boleh mmbuat kan lisa rase bende 2 boleh mgemukkan...hihihi...annoying gile ckp cam 2...tp yg pasti lisa dah 1 minggu xmkn nasi...xcaye...xcaye sudah...mmg ar kadang2 susah nak lupekan nasi nie..ye lah dah 20 thn mkn nasi tetibe nak wat cam xkenal nasi...susah...nak taw lisa wat ape klw terase nak mkn nasi...lisa minum air banyak2...dah minum air kenyang la...kembung perut ngan air..hihihi...xpe..baik tok kesihatan...wah..tetibe...

nak taw x...lisa dah loss berape kg dlm seminggu nie...eam..lisa dah loss 2kg..jangan jelous...tengok...i can do it..yeeh...cube kire klw sebulan...lisa akan ilang brape kg...eam...ade org semakin jelous....hihihi....

sebenarnye lisa bukan xmkn nasi je dlm proses diet nie...tp lisa ade la ambik ubat tok tahn lapar...lisa mkn ubat nie tok lisa kurang rase lapa...klw x mane leh....

moral is story------------------jangan mrh kat kwn anda klw die ckp anda gemok...anggap je 2 cabaran tok diet...


see i dah loss 2kg...thnkz frenz coz TERLALU perihatin...
i buat nie pon bukan untuk sape pon tok u gak...tok u jelous....u la kwn i yg paling BAIK......^_^'

-END-

Terima Kasih, sebab baca (:

Friday, October 9, 2009

handphone baru review...

hai....happy mood 2 day....sebab ape?...handphone baru kan...smlm dah dapat handpone baru i nie...syok o...rase cam nak lompat2 je...my dream handpone...buat mase nie le kan..tak taw lah mase akan datang plak...nak taw ke hp ape...nie ha...boypren br lisa....



segak x...segak kan...

eam..k lah..nak pg dating ngan pakwe baru...rindu u laling....

Terima Kasih, sebab baca (:

Saturday, October 3, 2009

handphone Baru....

ye.................
handphone baru on the way...jgn ade sesape yang jelous lak...hihihi....appy nye...sampai mlm tadi lisa mimpi dah dapat henset 2...eam...bestnye....harap2 dapat la mase terdekat nie...

nak taw ke handphone pe...nak taw ke..? xpe la...nanti lisa inform handset pe...^_^...

n henset lame nie lisa nak buang...ceh...sound mcm anak tokey balak....xla nak buang pon..pakai gak...coz ade due sim kad..

XSABA!!!!!!!!!!



KALAU DAH DAPAT LISA NAK TAYANG SATU KAMPUNG....



hahaha...mcm la henset i 2 mhl sangat....xla mahal sangat...under budget......yg penting comey....kan...kan...kan...
Terima Kasih, sebab baca (:

Tuesday, September 29, 2009

PeNinG.....

tetibe lisa pening ngan sistem UBS nie....aRRRRRRRRRRRRR....kenape nie...pening.....xtaw nak tanye sape....mcm mane nie..........



Terima Kasih, sebab baca (:

Thursday, September 10, 2009

letihnye puase...
















kesiannye...penat sangat puase...
Terima Kasih, sebab baca (:

Wednesday, September 9, 2009


Terima Kasih, sebab baca (:

Semangat Raye...

hye seme...dah 2minggu kite puase kan...rase cam cpt je dah nak raye.. RAYA...bestnye...kuih raye pon dah banyak dah lisa buat... 7 jenis dah...tahun ni ade azam yang luar biase nak buat kuih raye..n tahun nie xnak beli..hihihi...tipu..ala..mb ade lah 2 3 jenis yg lisa akan beli kuih2 yg mmg leceh nak wat...n yg dah banyak kali buat pon xjadik2..asik kurang tepung lah xcantik cam kat kedai lah...contohnye kuih tat nenas..xtaw lah nape susah sangat nak wat tat nenas nie..dah wat dengan berhati2 pon still gak fail..

kuih yg mmg lisa suke wat..tiap2 thn xpenah mis ALMOND LONDON..tp nie xwat lg..sekarang nie ngah wat kuih2 yg simple2 je lu...rase2nye mlm nie dah nak start wat kuih yg mmerlukan ketahanan fizikal tok mgadap oven..hihihi..sebelum nie wat kuih yg senang2 je..xlah banyak sangat bunyi kan...mlm nie tengok lah mcm tongkang pecah lah dapo..jom tengok kuih ape yang dah siap buat...


kuih yg first buat...


kuih gunting..

cornflake madu


kerepek pisang..

k lah...4 je yg rajin lisa upload pic...nanti klw lisa rajin lisa upload lagi...tetibe rase malas nak upload pic..mgapa kah...
Terima Kasih, sebab baca (:

Thursday, September 3, 2009

Malaysia Satu

Keputusan pencarian lagu Satu Malaysia telah diumum kan. dan lagu 1 malaysia yang mendapat undian tertinggi adalah lagu yang dinyanyikan oleh faizal tahir yang bertajuk malaysia satu .Layan lah lagu ni best gak...


Tajuk :Malaysia Satu
Artis :Faizal Tahir

Ku teguh berdiri tiada lagi ragu atau gentar
Ku terus berani melangkah maju terus ke hadapan
Satu impian nyawaku pertaruhkan

Genggaman tanganmu,
semangatku terus membara janji ku pada mu,
harapanmu ingin ku laksanakan

kau adalah ilham pada mereka yang ingin berjaya
Kau terus berjuang demi membawa perubahan
satu impian oh berjuta harapan

Genggaman tanganmu,
semangatku terus membara janji ku pada mu,
harapanmu ingin ku laksanakan

Satu Malaysia,
kita inspirasi pada dunia Nama kan dijulang,
kita menjadi kebanggaan
Satu wawasan bersama bergandingan..

Genggaman tanganmu,
semangatku terus membara janji ku pada mu,
harapanmu ingin ku laksanakan

video
Terima Kasih, sebab baca (:

Tuesday, September 1, 2009

Jangan Nakal..


Artis : Alif Satar
Tajuk : Jangan Nakal


Semua tahu kamu cantik
Semua tahu kau menarik
Kau bidadari terhebat
Membuat cintaku makin kuat

Kadangkala ku cemburu buta
Saat ramai mata terpesona
Terlebih saat ku mahu pergi
Di saat itu kau ada di sini

Chorus
Please please please
Kamu jangan nakal
Ku pergi sebentar
Bukan untuk curang
Please please please
Kamu jangan nakal
Nanti aku datang
Bawa yang kau pesan

Diriku untukmu

Semua tahu kau milikku
Semua tahu ku cintamu
Ada pun yang memandangku
Betapa beruntungnya aku

Kadangkala ku cemburu buta
Saat ramai mata terpesona
Terlebih saat ku mahu pergi
Di saat itu kau ada di sini

Ulang Chorus

Bukan aku terlalu
Mengawal sikapmu
Ku hanya terlalu
Terlalu sayangi kamu
Ampunkan aku terlebih-lebih
Jagakan kamu
Ku cintamu
Kau cintaku

Ulang Chorus 3X

Diriku untukmu
Diriku untukmu
Terima Kasih, sebab baca (:

Saturday, August 29, 2009

Novel...



Tajuk : Aku Bukan Billy Milligan
Penulis : Norhayati Berahim
Tempoh Baca : 3 Hari..(dengan bersungguh2)


INFO
Dendam itu membuat dia sering gelisah

Penghinaan dan cercaan ketika kecil, membuatkan Adam percaya, harta menggunung dapat membeli maruah diri. Bila usia menginjak dewasa, tekadnya hanya satu, menjadi kaya dan dihormati seperti Warren Buffet!
Namun Adam silap percaturan. Setelah kejayaan dalam genggaman. Dia masih lagi diperlekeh dan rumah tangganya runtuh walaupun dia sudah menjadi kaya raya!
Kehadiran Laura membuka mata Adam. Laura dari mata kasar Adam, hanya biasa-biasa sahaja. Tetapi gadis itu berjiwa tegar, selamba dan tenang. Anak pembuat belacan yang sentiasa menikmati hidup seadanya. Dari Laura, Adam pelajari banyak perkara. Terutama bagaimana mahu menghargai kehidupan dan berkasih sayang!

ULASAN

cite nie mmg best...dah lame xbace novel yg best mcm nie..last lisa bace novel keluaran prima...KALAU ITU TAKDIRNYA...penulis die klw xsilap siti rosmiza...AKU BUKAN BILLY MILLIGAN nie lisa rase citenye lain dari yang lain so sweet...mcm gule cite die...bersungguh2 lisa bace cite nie sampai habis...coz nak taw ending...ending tip top...suke watak adam dalam cite nie...suke cakap ikut suke je...laura lak ikut je ckp adam..tapi sebab laura lah adam dah pandai wat lawak, senyum n yang paling best dah pandai gelak..coz adam nie seorang yag xsuke berkawan asik fikir pasal saham je..dah jumpe ngan laura barulah...asik2 laura..laura..laura...laura...eh..banyaknye laura..laura lagi...lagi...ha dah xde dah...name nak glemer...LAURA...beli lah cite nie..mmg berbaloi tok wat koleksi...
Terima Kasih, sebab baca (:

Friday, August 28, 2009

Rindu Terhenti - Tomok

Lirik: Rindu Terhenti
Artis: Tomok

Telah ku tinggalkan
Memori silamku itu
Tidak ku biarkan
Hidupku dibelit pilu
Walau duka menampar dada
Walau sepi mencalar hati
Rinduku terhenti

Ku pinggirkan sayu
Yang merundung kalbuku
Kasih dulu ku biar berlalu
Ku pinggirkan lara
Yang berpaut di jiwa
Ku teruskan hidup tanpa dia

Padam nyala patah tumbuh
Hilang kan berganti
Cinta tiba cinta pergi
Yang azali ku nanti

Telah ku tinggalkan
Memori silamku itu
Tidak ku biarkan
Hidupku dibelit pilu
Walau daku menampar dada
Walau sepi mencalar hati
Rinduku terhenti

Ku pinggirkan sayu
Yang merundung kalbuku
Kasih dulu ku biar berlalu
Ku pinggirkan lara
Yang berpaut di jiwa
Ku terukan hidup tanpa dia

Padam nyala patah tumbuh
Hilangkan berganti
Cinta tiba cinta pergi
Yang azali ku nanti

Ku lupakan mu jua disini
Rinduku terhenti
Sejak kau pergi menjauh
Rindu ku terhenti

Ku pinggirkan sayu
Yang merundung kalbuku
Kasih dulu ku biar berlalu
Ku pinggirkan lara
Yang berpaut di jiwa
Ku teruskan hidup tanpa dia

Padam nyala patah tumbuh
Hilang kan berganti
Cinta tiba cinta pergi
Yang azali ku nanti

video
Terima Kasih, sebab baca (:

Friday, August 21, 2009

Esok Puase la....^_^


ye..ye...esok pose...eam bertuah lah sangat klw ade org melonjak kegembiraan nak pose kan...paling2 pon tersenyum je...hihihi...mcm kenal je sape org nye 2...eh bukan lisa lah...lisa suke nak pose nie...apy3x...k lah slamat menyambut bulan puasa...harap puase penuh lah..lisa pon berazam nak pose penuh nie...aik blh ke???hihihi..akan diusahakan utuk xponteng puase klw xde penyakit or bende2 yg menghalang lisa puase...*_*...harap2 lisa dapat pg terawih lg bulan nie...lg banyak dari thn lepas...thn lepas awal2 je pg dah ujung2 slalu wat hal...grup....

-Bulan puase nie setan seme dah kene kurung...jgn lah wat alasan setan yg gode kan...
-Bulan puase nie jangan lah ade yg slalu sangat yg kene gestrik..tetibe plak...ari lain ok je..bulan puase ade plak penyakit...nie manenye penyakit bermusim kan...

Terima Kasih, sebab baca (:

Wednesday, August 19, 2009

Wah!!!!!!!!!!!

salam my angel...hihihi...fof...mcm xcaye je dah dekat sebulan dah xup date blog nie...asik2 msk blog org n jalan2 kat blog org yg lisa sendiri xkenal...sadis tol..hihi...eam kan pe...nie seme bahane klw telampow mls...mlas gile nak update blog...xtaw nape...mb dah tseronok tengok blog org kot...^_^...ceh...mengaku je lah wahai lisa yang ko nie mmg MALAS GILE malas tahap gaban...hiihi..

k selepas ni lisa akan usahe utk update slalu...tapi xjanji taw...hahaha...mmg tah ape2 tah...xleh harap tol...klw tetibe lisa MIA 2 paham2 je lah...angap je lah lisa pergi bercuti keluar negara...mcm Australia ke..london ke...Sydney ke...walaupun time2 sekarang sebuk pasal H1N1...hahhaa...xpe..jap..lisa nak pg round2 dubai jap...see u later.ummmahhhhh!!!!!!!!!!!

"MISSING IN ACTION"
Terima Kasih, sebab baca (:

Tuesday, July 7, 2009

muziK seday........

video

best tol bunyi seruling nie...muzik nie slalu kite dengar klw kat tv...time seday lah..nie lagu from mohram...dengar lagu nie rase tenang je...
Terima Kasih, sebab baca (:

Wednesday, June 24, 2009

After event...


event kat ampang point dah settle...ade lagi beberape event lepas nie...tp xpe slow2 lah...lepas je event ari 2 lisa demam...eam nie pon still demam...n seseme yang teruk...rase xleh nak bernafas..idung tersumbat...mlm je mkn ubat seseme...coz siang keje...taw je lah ubat seseme...mkn compem ngantuknye...demam pon kene keje...ye lah nak wat camne...jumaat n sabtu dh apply cuti...xelok lak...asik cuti..je...xpe..keje lisa pon xbz sangat....tp yg xbestnye...seme orng soh check..kot2 ade H1N1 ke...hihihi..xkot...seseme biase je...
Terima Kasih, sebab baca (:

Friday, June 19, 2009

Sabtu N Ahad...............


hye.........dah hari jumaat dah...so fast ek...eam...esok n ahad lisa keje...tp ahad xsure lg...klw bos soh datang ari ahad nie..kene lah keje...tp lisa xkesah...ape2 pon keje first...ok gak keje...xbende pon nak wat kat umah...esok n lusa keje luar xmasuk opis pon...seminggu nie ade projek kat ampang point....kene lah pg esok sabtu ade majlis penutup...penat gak kene terpacak kat sane pg2...but xkesah...semagat nih...hihihi...and yang bestnye ari isnin nie cuti...boleh lah lisa tido sampai tengah ari...coz xde sape kat umah yang nak kacau...hihihi.........

lisa rase minggu depan minggu yang agak best coz minggu depan xbanyak keje n kebanyakkan harinya lisa cuti.......isnin opis tutup........jumaat n sabtu lisa apply cuti...xapply lg pon...pandai2 sendiri je...selase nanti baru nak submit form cuti...bagus sangat...k lah...jom lah p ampang point sok...tengok orang kawin...
Terima Kasih, sebab baca (:

Thursday, June 18, 2009

Xde Mood................

hye...ari nie lisa xde mood...lisa pon xtaw kenapa...mb coz ari nie lisa mcm teringat kat sesorng...sesorang yg dah tinggalkan hidup lisa...lisa terpikir kenapa lisa mesti teringat kat die...sedang kan mb die dah xingat kat lisa...tah lah...klw blh lisa nak buang die jauh2 dari fikiran lisa..tp die selalu lisa ingat...lisa pikir...die tengah wat ape.....ngah apy ke x.....tah lah....ke die tengah ingat kat lisa...ari 2 lisa mimpi pasal die...lisa mimpi...die kate die sayang kat lisa....eam...lisa terjage dari tido lisa terus nangis....tak taw lah mimpi nie betul ke x....betul ke die sayang kat lisa lagi...klw die sayang kenape die tinggal kan lisa....lisa rindu kat die....nak borak2 ngan die...tp klw lisa jumpe die lisa nak borak ape...lisa nak tanye die ape...lisa xtaw..........
Terima Kasih, sebab baca (:

Friday, June 12, 2009

Jumaat paGi yg.....


eam...dah ari jumaat dah...kejap je rase kan...dah ari jumaat...biase lah dah 'akhir zaman' kan mase rase kejap je berlalu...nak2 sekarang nie lisa rase cuace pon xmenentu..panas gile...eam panas dunie belum lagi panas akhirat kan...sampai lisa tido pon berpeluh, bantal pon basah dasyat kan...lisa rase tido pon dah xcukup..tido xlene 2...lisa rase mcm nak pasang air-cond je kat dalam bilik...ari 2 dah ckp dah ngan abg yg dok umah sebelah 2...die keje pasang2 air-cond nie lh...die ckp ok je klw nak pasang...tp sampai ari nie pon die xmuncul2...bz sangat kot...xpe..lisa pon still blh bertahan ngan cuace panas nie...cume lisa terpikir bulan 8 nie kite dah nak puase kan..eam..N yang menakut kan lisa, lisa tengok berita ari 2...melapor kan bulan 8 nie malaysia akan dilande 'al nino'....oouh...mcm mane ek tahun nie kite nak menjalani ibadah puase dalam keadaan yang panas...bukan pas biase taw..panas yg ditahap teruk gak lah kan...ye lah al nino nie kan terjadik disebabkan pemanasan lautan yang teruk...tp nak wat mcm mane...puase tetap kene buat gak kan...wajib kan...harap2 dengan kedatangan al nino nie ibadah puase kite menambah kan pahala ye...ye lah al nino nie kan salah satu ujian Allah kepada makhluk Dia Kan...eam harap2 kite semua tabah lah...amin...

Aik..sempat lagi lisa membebel kat cni...lisa ingat nak cakap yang ari nie lisa bz ckit...hihihi...dah lari topik lak lisa nie...ari nie lisa pening lah coz kat opis ari nie kelang-kabut ckit...nie disebab kan 1 of staff kat opis nie dah benti...budak marketing...biase lah budak marketing benti je opis pon bz lah ckit...coz nak follow up keje die..nak taw sape clain die, nak taw clien die ade hutang ngan company brape...dah melibat kan kewangan compeny secare xlansung lisa pon terkene lah tempiasnye...lisa yang kene followup payment ngan clien lak...takut gak nanti time projek dah nak start payment still lg pending...masak lisa kene ngan bos n PA bos...tapi lisa rase insyaalah xde ape2...coz lisa dah followup dah seme clien kasi respond yg bagus...xlah pening lisa nak wat keje last minit kan...tapi yang menakutkan projek kiteorang nak start minggu depan tapi payment banyak lagi yg xsettel...nak2 ari ni last date tok collect payment...part lisa dah ok dah yg xok lg part staf yg lain lah...ade clien yang xangkat col lah...ade yang cakap petang lah...takut...........................

ok kite tengok je esok...ade xyg still pending..klw ade...biaselah time event 2 nanti deorng xleh settup barang lah....xde hal lah...hihihi...k...lisa nak sambung keje....k bye....
Terima Kasih, sebab baca (:

Thursday, June 11, 2009

laGu ARi Nie...

suke lagu nie...nampak comel je... video


nie kan pelakon cite kat tv3 2...eam...upik abu dan laura...xpenah tengok cite nie...cite nie kan kol 2pm ari isnin to khamis...mane sempat tengok...keje kan...dengar nye cite nie best...nantilah klw lisa rajin nanti lisa tengok kat youtube...k...
Terima Kasih, sebab baca (:

Tuesday, June 9, 2009

Jalan2 ngan awal....


hye seme...dah lame rasenye lisa xupdate kat blog nie...tak taw nape tetipe teringat kat blog nie ari nie..biase lah coz ari nie xberape nak bz...blah lah nak tengok2 ckit blog nie..takut bersawang lak kan..hihihi...ari nie lisa rase fresh je...ye lah lepas bercuti 3ari...sepanjang 3ari bercuti nie..naru lah lisa terasa bertape bosannye dok kat umah...xkuar pon...dok umah je...biase lah gadis yang baik kan..hihihi...semalm lisa lepak kat opis along...coz xtaw nak pg mane...nak dok umah dah rase bosan sangat2...so lisa wat lah plan nak pg opis along lepak kat sane kat bangsar...lisa pg dlm kol 10...mls nak kuar lambt2...coz klw tengah ari mesti panas..panas terik...mane leh tahan,cair makeup dol..hehe...eam...lisa kuar ngan syawal...anak sepupu lisa...baru 3 tahun...bawak die jln2 bawak die naik 'thomes'...die suke naik thomes...biase lah budak2 nie seme pengaruh tv lah....

lisa kuar umah kol 10am ngan syawal....naik bas rapid...syawal punye lah suke...siap nyanyi2 lagi...'yeyeye awal nak naik bas rapid'...lisa suke wat jln si syawal nie coz die xlasak...dengar cakap..sampai titiwangsa kiteorang pn naik lah monorail ambik tiket turun kat kl sentral...suke betul syawal dapat naik thomes...sampai kat monorail kl sentral kene lak menapak pg stesen kl sentral nak naik lrt pg bangsar...eam...baru lisa taw jln yg kat padang nak pg stesen lrt 2 dah ttp..adoi..kene menapak jauh 2...kene lalu tepi tapak padang 2..jauh gile...sian kat syawal..kene jalan jauh2..lg kesian kat mak cik die nie lah kene dokong syawal..ah berat syawal dah besr..mane larat nak dokong die sampai stesen lrt...lisa dukong syawal setengah jalan lagi setengah jalan lisa pujuk die jalan sendiri...mule2 die xnak...lisa pon pujuk lah die..lisa ckp klw awal jln angah belanje die mkn mcd...selamat die ok...die kate ok...sian kat die kene jln...tp nak wat mcm mane lisa pon dah penat nak dukong die...hihihi...ambik tiket kat kuanter terus je jln pg ambik lrt...selamat xlame...5 mint dah sampai bangsar...yang xblah bla nye kene menapak lagi...hai...15 mmt kene jln...nak wat mcm mane kan xde kenderaan sendiri...jalan lah jwp nye...sian kat syawal...sepanjang jlan lisa terpakse dukong die....berpeluh gak lah...tp xpe still lg wangi..hihihi...sampai je kat opis along...lisa terus je baring kat sofa...penat siot...hihihi....syawal lak mintak air....ops...lisa lupe kasi syawal minum sepanjang perjalan kiteorng yg penuh ngan peluh n terik matahari....oooo...zalim nye makcik syawal nie...sory awl....angah lupe...i'm sory...samapi dalam kol 1...terus along ajak pg lunch..pg mkn syawal mintak nak nasik...lapa kot selepas didere oleh mak nye yg zalim nie...hihihi...balik ofis along...syawal minum susu die sambil tengok cite upin n ipin......tengok2 die dah terlelap...die tido sampai kol 3.30 2 pon lisa kejut coz nak balik dah...penat sangat kot...balik ngan along...boleh lah lisa curik tulang ckt dari mendokong si syawal...hehehe...balik kiteorang singgah mcd kat kl sentral...kan tadi dah janji kat syawal..kene lah tunaikan...suke tol syawal...dapat toy...

eam...sampai je uamh bising mulot si syawal bcerite nagn nenek die,die naik thomes...dah lupe dah penat die kot...hihihi...dapat naik thomes kan...

nie lah muke c syawal yg omey...
Terima Kasih, sebab baca (:

Tuesday, June 2, 2009

Rossa feat. Pasha Ungu - Terlanjur Cinta


waktu bergulir lambat

merantai langkah perjalanan kita

berjuta cerita terukir dalam

menjadi sebuah dilema


mengertikah engkau

perasaanku tak terhapuskan


malam menangis

tetes embun membasahi mata hatiku

mencoba bertahan di atas puing-puing

cinta yang tlah rapuh


apa yang ku genggam

tak mudah untuk aku lepaskan


reff:

aku terlanjur cinta kepadamu

dan tlah kuberikan seluruh hatiku

tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku


aku pun tak mengerti yang terjadi

apa salah dan kurang ku padamu

kini terlambat sudah untuk dipersalahkan

karna sekali cinta, aku tetap cinta


mencoba bertahan di atas puing-puing

cinta yang tlah rapuh


apa yang ku genggam

tak mudah untuk aku lepaskan


repeat reff



Lirik lagu Rossa feat. Pasha Ungu - Terlanjur Cinta ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 Rossa feat. Pasha Ungu - Terlanjur Cinta.


Terima Kasih, sebab baca (:

Monday, June 1, 2009

wat part time......

salam...ari nie lisa penat sangat rase mcm nak baring n xmo bangun2 lg...nak baring sepanjang ari...tp nak wat mcm mane ari nie isnin....time 2 work....ingat kan ari nie nak lepak2 je...tp xleh...banyak keje kat opis...

nak taw xnape lisa m'galami kepenatan yg teruk....kesah nye nak carik duit lebih lah....semalm lisa g wat catering....wat part time je....penatnye....bangun tido kol 6am....coz janji ngan org catering 2 dlm kol 7.30am...mule2 2 rase mcm awal je...ye lah ikut fikiran lisa dlm kol 9 pon ok wat...ye lah bkn jauh pon area2 umah gak...tp dah bos ckp mcm 2...ikut je lah kan...sampai dewan baru kol 8am..datang2 kite orng bukak lah tingkap n pintu2 yg ade...semangat 2 nak start keje...hehehe...pas2 setup meja makan pengantin n meja untuk buffet..past yang lisa suke...coz blh hias meja pengantin...dah siap setup dalam kol 11am..rase mcm cepat je mase berlalu...pagi dah berpeluh 2....tapi still semangat...hehehe...xrase penat lg...awal lg kan...pas2 dalam col 11.30 lauk sampai...lauk sampai je lisa, along are n eja pg mkn dl...lapa ar dr pg xmkn...tkt gak pitam ke kan...kiteorng pg mkn...bdk2 lain siapkan lauk kat meja buffet...nak mkn pon kene curik2 mase...ye lah time kol 11.30 kan tetamu dah start datang...pas mkn je terus start keje balik...eam start je keje time nie langsung dah xleh rehat...ye lah tetamu dah datang...ramai gile 2 jemputan....2000 orang...mak ai...gile tol...ari firts je dah kene mcm nie...rase mcm nak tercabut je kaki lisa....xleh duduk langsung...kutip pinggan, isi lauk, isi air basuh tangan n lain2...peh...mmg memenatkan...sampai lah kol 3 sebuk...kol 3 je lisa dah xlarat sangat...dah lah penat panas lak 2....time nie lisa dah xwat pape dah...bdiri je...coz dah xramai orng...blh lah rehat jap...tp stil penat coz xleh duduk...eam...dah kol 3.30 baru leh duduk coz tetamu dah xde...yg ade pon sedare2 pengantin je dieorng karaoke...klw best xpe....kite orng yg tengah penat nie rase tension je....tp leh lah gak gelak2...nak marah2lah...kan....pas2 tuan rumah cakap dah leh kemas...coz die orng nak balik....eam..time 2 work again...kene kemas plak...nak angakat bekas2 kotor dlm lori...mmg penat...sampai kol 6 bkemas...dah siap kemas balik...tp xleh terus balik umah coz kene basuh pinggan lak...badan lisa dah lenguh2 jalan pon dah xlarat...slamat lah basuh pinggan xpenat sangat dapat duduk...basuh ramai2 xlah penat sangat...banyak pon dah ramai2 rase kejap je...start basuh pinggan dalam col 7.15 dalm col 9.30 dah siap basuh dalam hujan...syok 2 hehee...kejap je..ape lagi siap je...lisa balik umah...mandi2 n terus tido...xpikir ape lg dah...penat dowh...bangun pg td rase lenguh2 lg...kuat kan semangat..ye lah xkan coz kite wat keje luar kite kene skip keje kite kan...nie lisa rase sakit kepale gak coz kene ujan smlm kan...xpe nanti balik umah sambung tido....hihihi...n harap2 dapat lah upah ari nie...bos janji ari nie upah kuar...hihihi..xsabarnye...

catering= $50 campur basuh pinggan $40 total dapat lah $90 ok lah 2 kan...blh wat blanje...hihihi

xsabar....nak lanje nie...nak li suar jean...
Terima Kasih, sebab baca (:

Thursday, May 28, 2009

Bestnye....rase mcm....

hye....2 3 ari nie lisa rase apy sangat coz...mlm semalam lisa dapat msg dari seseorng yg lisa rindu n rindu sesangat...time received msg 2 lisa dah nak tido dah...tengok hnst nak kunci jam...kirenye msg 2 dah lame dah msk tapi lisa xperasan...bukan xperasan sebenarnye...perasan tapi buat2 xdengar ingat kan msg dari seseorg yg slalu msg lisa...tp lisa xlayan...malas...eam...lisa bukak je msg 2 lisa xperasan lg sape yang send...lisa bace dl...pas2 baru lisa tengok sape yang send msg 2...rupe2nye die....lelaki yang lisa rindu n lisa bayangkan sebelum tido...rase mcm nak jerit je time 2...tp still blh tahan..hihih...sebab xsangke sesangat lisa ckp ngan sepupu lisa yang kat sebelah lisa time 2...

lisa cakp ngan die : cube teke sape msg angah???
sepupu (eja) : sape....mesti ade sesape nie...
lisa : hehee...teke lah...
eja : ala mane taw....
lisa : hahaha.....m---l....hahaha...
eja : ceh....suke lah 2...
lisa : suke lah...*sambil tersengih*

pas2 lisa reply balik msg die....xsangke die reply balik ye lah msg 2 dah lame....2 jam lebih gak ar...pas2 kiteorng pon bmsg lah....xlame pon coz time 2 dah kol 12...kiteorng bmsg 5 kali je kot...pas2 die kate nak tido...ok lah lisa xkesah...coz lisa pon time 2 dah nak tido gak....nie bukan statement nak sedapkan ati sendiri taw...lisa mmg selalu tido awal...paling lewat lisa tido kol 11.30...hihihi...xsuke tido lewat...

time 2 lisa rase mcm lisa nak tido sambil tersemyum je taw...hehehe...rase apy sesangat...ye lah kite org dulu bcouple xlame pon time kiteorg putus 2 pon time lisa tengah sayang2 sangat2 kat die....lisa ngan die putus pon bukan sebab bgaduh ke ape ke...tapi sebab org ke3....org yg ke3 nie bukan kacaw pon hubungan kiteorng....tp c 'm' nie takut kat budak 2...takut kantoi....coz budak nie mmber c 'm' dan juge bekas couple lisa dulu...ala...cinte monyet pon time sekolah dl...seday betul time lisa ngan die putus....lisa mnangis klw tingat kat die time die cakap nak putus 2 pon lisa dah nangis dah cakap xnak...lisa siap ckp lagi "xnak putus....xnak putus...."sambil menagis2 hihihi...malu je klw ingat balik....tp nak wat mcm mane kan lelaki...klw di cakap 2 2 lah kan...terime je lah....

pas2 lisa n die terus lost contec...konon nye nak tenangkan ati sendiri lah..dalam setahun gak lah lisa n die xberhubung...tup2 nie die msg lisa....hehehe....mcm xcaye je...dah setahun lisa xmsg n contc die....tp yg pasti lisa slalu ingat kat die....rindu gelagat die yang cool n slalu usik lisa....orang kate klw kite ingat kat seseorang 2 orang 2 pon akan ingat kat kite...betul ke...xtaw lah kan...harap2 betul lah kan...hehehe...sebab lisa nak die slalu ingat kat lisa...u all rase die rindu kat lisa x....eam....


lisa slalu brangan lisa n die baik semule mcm dulu...p xtaw lah kan...hidup nie...mane lah taw esok ke luse ke lisa terjumpe seseoarng yang akan ilangkan ingatan lisa kat die...ari nie lisa harap xde sape pon boleh buat lisa lupe kat die...hope lisa n die blh jadik mcm dulu...hihihi....tp kalw die dh ade fs baru mcm mane...ala....xbestnye....xmo xmo...lisa nak die....eam...

doa kan lisa n c die eh....mane lah taw ade jodoh kiteorng ke jinjang pelamin...hihihi...gatal...jauh beno pk....
Terima Kasih, sebab baca (:

Wednesday, May 27, 2009

Kebesaran azan....










SETIAP KESABARAN AKAN DIGANTI DENGAN KEMENANGAN

SETIAP KEDUKAAN AKAN BERGANTI DENGAN KEBAHAGIAAN

SETIAP PERPISAHAN PASTI BERMULA DENGAN SATU PERTEMUAN

SETIAP YANG BERAKHIR AKAN BERTUKAR DENGAN SUATU PERMULAAN
SETIAP KEJADIAN TUHAN PASTI ADA HIKMAHNYA.............


Saya Ada satu epal, anda Ada satu epal.. Kita tukar epal, anda Ada satu Dan saya tetap Ada satu.
Jika anda Ada satu ilmu Dan saya Ada satu ilmu, kemudian Kita tukar ilmu tersebut, anda Ada dua ilmu Dan saya Ada dua ilmu...


Allahu Akbar!!


ADAB MENDENGAR AZAN

Kematian itu pasti menjelma. Hanya masa Dan waktunya
Yang tidak Kita ketahui.Cuba Kita amati. Mengapa
Kebanyakan orang yg nazak, hampir ajal tidak dapat
Berkata apa-apa.. Lidahnya kelu, keras Dan hanya mimik
Mukanya yang menahan kesakitan
' sakaratul maut' .
Diriwayatkan sebuah hadis yg bermaksud:
'Hendaklah
Kamu mendiamkan diri ketika azan, jika tidak Allah
Akan kelukan lidahnya ketika maut menghampirinya. '

Ini jelas menunjukkan, Kita disarankan agar mendiamkan
Diri,
jangan berkata apa-apa pun semasa azan
Berkumandang . Sebagai orang beragama Islam Kita wajib
Menghormati azan Banyak fadhilatnya
. Jika lagu
Kebangsaan Kita diajar agar berdiri tegak Dan diamkan
Diri.
Mengapa ketika azan Kita tidak boleh mendiamkan diri?

Lantas sesiapa yang berkata-kata ketika azan, Allah
Akan kelukan lidahnya ketika nazak . Kita takut dengan
Kelunya
lidah Kita semasa ajal hampir tiba maka Kita
Tidak dapat mengucap kalimah
'Lailahaillallah. .' yang
Mana sesiapa yang dapat mengucapkan kalimah ini ketika
Nyawanya akan dicabut Allah dgn izinNya menjanjikan
Syurga untuk mereka. Dari itu marilah kita sama-sama
menghormati azan dan mohon kepada Allah supaya lidah
ini tidak kelu semasa nyawa kita sedang dicabut.

'Ya Allah! Anugerahkanlah kematian kami dengan kematian
yang baik lagi mulia, lancarkan lidah kami mengucap kalimah 'Lailahaillallah. .'

semasa sakaratul maut menghampiri kami.. Amin... amin.. amin Yarobbala'lamin. .'


Sesuatu yang tak pernah terjangkau dek akal fikiran ku ini.
Subhanallah. ...




Ketahuilah bahawa pada setiap waktu, ribuan bilal di merata dunia akan melaungkan azan, mengakui 'Bahawa Allah Sahaja Yang Patut Disembah,
dan Nabi Muhammad Adalah Rasul Allah..'Dimulakan dengan Indonesia yang terletak dibahagian timur dengan ratusan kepulauan-nya dan jumlah
penduduknya seramai 180 juta.Sebaik masuk waktu Subuh, Azan mula berkumandang dari kawasan ini dengan ribuan Bilal yang akan melaungkan
Ke-Agungan Allah S.W.T Dan Nabi Muhammad S.A.W.

Proses ini akan bergerak kearah barat kepulauan Indonesia. Perbezaan masa antara timur dan barat Indonesia adalah 1-1/2 jam.Belumpun laungan
Azan dimerata Indonesia selesai, ianya bermula pula di Malaysia.Berikutnya di-Burma dan dalam masa satu jam selepas Azan dilaungkan di-Jakarta,
tiba giliran Dacca di Bangladesh.Berikutnya laungan akan kedengaran di Calcutta dan terus ke Srinagar dibarat India.

Perbezaan waktu dikota-kota Pakistan adalah 40 minit jadi dalam jangka masa ini, Azan akan berkumandang diseluruh Pakistan.Belum berakhir
di-Pakistan, Azan akan bermula pula di Afghanistan dan Muscat.Perbezaan waktu antara Muscat dan Baghdad adalah satu jam. Dalam jangka masa
ini, Azan akan berterusan dilaungkan di UAE, Makkah, Madinah, Yaman, Kuwait dan Iraq.

Proses ini berterusan setiap detik sehingga ke pantai timur Atlantik.Jarak masa Azan mula dilaungkan di Indonesia sehingga ke pantai timur Atlantik
adalah 9-1/2 jam.Belumpun Azan Subuh berkumandang di pantai Timur Atlantik, Azan Zuhur kini sudah mula dilaungkan di Indonesia. Ini berterusan
bagi setiap waktu sembahyang, tidak putus-putus.

Subhanallah, begitu hebat dan agungnya Islam!

Kalaulah setiap kawasan boleh memasang pembesar suara (yang power habis!), akan bergegar satu dunia dengan laungan Azan tidak putus-putus.

Allahu Akhbar!


Terima Kasih, sebab baca (:

Hati...hati....


RUPA-RUPANYA ada banyak sekali tempat di dunia ini yang
mempunyai bentuk-bentuk seperti hati.

Hutan rimba, tasik dan pulau mempunyai bentuk-bentuk hati
yang begitu cantik. Lihatlah…

Cantabria, Sepanyol


Tasik Gutierrez, Patagonia, Argentina

Wetland, Guandu Nature Park, Taiwan

Pulau Tavarua Island, Fiji

Galesnjak, Croatia

Heart-Shaped Lake, Ohio

Heart-Shaped Mangrove, Voh, New Caledonia

Heart-Shaped Lake, Chembra, India

Heart Reef, Whitsundays, Australia

Setelah kita melihat bentuk-bentuk hati di bumi,
mari kita menjelajah ke angkasaraya untuk melihat
sekeping hati di sana!

*

*

*

*

Inilah dia… THE HEART NEBULA!

The Heart Nebula, IC 1805, terletak 7500 tahun cahaya dari bumi.
Nebula ini terbentuk daripada plasma hidrogen dan
elektron bebas dari bintang-bintang.

*

*

Hati berada di mana-mana,
termasuk di dalam diri kita manusia.

Apakah yang ALLAH hendak tunjukkan?

Bacalah dengan nama TUHANMU…

“Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda (kekuasaan) Kami di segenap ufuk dan pada diri mereka sendiri, sehingga jelaslah bagi mereka bahwa Al-Quran itu benar. Dan apakah Rabbmu tidak cukup (bagi kamu) bahwa sesungguhnya Dia menyaksikan segala sesuatu?” (Fussilat 41:53)



Terima Kasih, sebab baca (: