Followers

Wednesday, June 24, 2009

After event...


event kat ampang point dah settle...ade lagi beberape event lepas nie...tp xpe slow2 lah...lepas je event ari 2 lisa demam...eam nie pon still demam...n seseme yang teruk...rase xleh nak bernafas..idung tersumbat...mlm je mkn ubat seseme...coz siang keje...taw je lah ubat seseme...mkn compem ngantuknye...demam pon kene keje...ye lah nak wat camne...jumaat n sabtu dh apply cuti...xelok lak...asik cuti..je...xpe..keje lisa pon xbz sangat....tp yg xbestnye...seme orng soh check..kot2 ade H1N1 ke...hihihi..xkot...seseme biase je...
Terima Kasih, sebab baca (:

Friday, June 19, 2009

Sabtu N Ahad...............


hye.........dah hari jumaat dah...so fast ek...eam...esok n ahad lisa keje...tp ahad xsure lg...klw bos soh datang ari ahad nie..kene lah keje...tp lisa xkesah...ape2 pon keje first...ok gak keje...xbende pon nak wat kat umah...esok n lusa keje luar xmasuk opis pon...seminggu nie ade projek kat ampang point....kene lah pg esok sabtu ade majlis penutup...penat gak kene terpacak kat sane pg2...but xkesah...semagat nih...hihihi...and yang bestnye ari isnin nie cuti...boleh lah lisa tido sampai tengah ari...coz xde sape kat umah yang nak kacau...hihihi.........

lisa rase minggu depan minggu yang agak best coz minggu depan xbanyak keje n kebanyakkan harinya lisa cuti.......isnin opis tutup........jumaat n sabtu lisa apply cuti...xapply lg pon...pandai2 sendiri je...selase nanti baru nak submit form cuti...bagus sangat...k lah...jom lah p ampang point sok...tengok orang kawin...
Terima Kasih, sebab baca (:

Thursday, June 18, 2009

Xde Mood................

hye...ari nie lisa xde mood...lisa pon xtaw kenapa...mb coz ari nie lisa mcm teringat kat sesorng...sesorang yg dah tinggalkan hidup lisa...lisa terpikir kenapa lisa mesti teringat kat die...sedang kan mb die dah xingat kat lisa...tah lah...klw blh lisa nak buang die jauh2 dari fikiran lisa..tp die selalu lisa ingat...lisa pikir...die tengah wat ape.....ngah apy ke x.....tah lah....ke die tengah ingat kat lisa...ari 2 lisa mimpi pasal die...lisa mimpi...die kate die sayang kat lisa....eam...lisa terjage dari tido lisa terus nangis....tak taw lah mimpi nie betul ke x....betul ke die sayang kat lisa lagi...klw die sayang kenape die tinggal kan lisa....lisa rindu kat die....nak borak2 ngan die...tp klw lisa jumpe die lisa nak borak ape...lisa nak tanye die ape...lisa xtaw..........
Terima Kasih, sebab baca (:

Friday, June 12, 2009

Jumaat paGi yg.....


eam...dah ari jumaat dah...kejap je rase kan...dah ari jumaat...biase lah dah 'akhir zaman' kan mase rase kejap je berlalu...nak2 sekarang nie lisa rase cuace pon xmenentu..panas gile...eam panas dunie belum lagi panas akhirat kan...sampai lisa tido pon berpeluh, bantal pon basah dasyat kan...lisa rase tido pon dah xcukup..tido xlene 2...lisa rase mcm nak pasang air-cond je kat dalam bilik...ari 2 dah ckp dah ngan abg yg dok umah sebelah 2...die keje pasang2 air-cond nie lh...die ckp ok je klw nak pasang...tp sampai ari nie pon die xmuncul2...bz sangat kot...xpe..lisa pon still blh bertahan ngan cuace panas nie...cume lisa terpikir bulan 8 nie kite dah nak puase kan..eam..N yang menakut kan lisa, lisa tengok berita ari 2...melapor kan bulan 8 nie malaysia akan dilande 'al nino'....oouh...mcm mane ek tahun nie kite nak menjalani ibadah puase dalam keadaan yang panas...bukan pas biase taw..panas yg ditahap teruk gak lah kan...ye lah al nino nie kan terjadik disebabkan pemanasan lautan yang teruk...tp nak wat mcm mane...puase tetap kene buat gak kan...wajib kan...harap2 dengan kedatangan al nino nie ibadah puase kite menambah kan pahala ye...ye lah al nino nie kan salah satu ujian Allah kepada makhluk Dia Kan...eam harap2 kite semua tabah lah...amin...

Aik..sempat lagi lisa membebel kat cni...lisa ingat nak cakap yang ari nie lisa bz ckit...hihihi...dah lari topik lak lisa nie...ari nie lisa pening lah coz kat opis ari nie kelang-kabut ckit...nie disebab kan 1 of staff kat opis nie dah benti...budak marketing...biase lah budak marketing benti je opis pon bz lah ckit...coz nak follow up keje die..nak taw sape clain die, nak taw clien die ade hutang ngan company brape...dah melibat kan kewangan compeny secare xlansung lisa pon terkene lah tempiasnye...lisa yang kene followup payment ngan clien lak...takut gak nanti time projek dah nak start payment still lg pending...masak lisa kene ngan bos n PA bos...tapi lisa rase insyaalah xde ape2...coz lisa dah followup dah seme clien kasi respond yg bagus...xlah pening lisa nak wat keje last minit kan...tapi yang menakutkan projek kiteorang nak start minggu depan tapi payment banyak lagi yg xsettel...nak2 ari ni last date tok collect payment...part lisa dah ok dah yg xok lg part staf yg lain lah...ade clien yang xangkat col lah...ade yang cakap petang lah...takut...........................

ok kite tengok je esok...ade xyg still pending..klw ade...biaselah time event 2 nanti deorng xleh settup barang lah....xde hal lah...hihihi...k...lisa nak sambung keje....k bye....
Terima Kasih, sebab baca (:

Thursday, June 11, 2009

laGu ARi Nie...

suke lagu nie...nampak comel je... video


nie kan pelakon cite kat tv3 2...eam...upik abu dan laura...xpenah tengok cite nie...cite nie kan kol 2pm ari isnin to khamis...mane sempat tengok...keje kan...dengar nye cite nie best...nantilah klw lisa rajin nanti lisa tengok kat youtube...k...
Terima Kasih, sebab baca (:

Tuesday, June 9, 2009

Jalan2 ngan awal....


hye seme...dah lame rasenye lisa xupdate kat blog nie...tak taw nape tetipe teringat kat blog nie ari nie..biase lah coz ari nie xberape nak bz...blah lah nak tengok2 ckit blog nie..takut bersawang lak kan..hihihi...ari nie lisa rase fresh je...ye lah lepas bercuti 3ari...sepanjang 3ari bercuti nie..naru lah lisa terasa bertape bosannye dok kat umah...xkuar pon...dok umah je...biase lah gadis yang baik kan..hihihi...semalm lisa lepak kat opis along...coz xtaw nak pg mane...nak dok umah dah rase bosan sangat2...so lisa wat lah plan nak pg opis along lepak kat sane kat bangsar...lisa pg dlm kol 10...mls nak kuar lambt2...coz klw tengah ari mesti panas..panas terik...mane leh tahan,cair makeup dol..hehe...eam...lisa kuar ngan syawal...anak sepupu lisa...baru 3 tahun...bawak die jln2 bawak die naik 'thomes'...die suke naik thomes...biase lah budak2 nie seme pengaruh tv lah....

lisa kuar umah kol 10am ngan syawal....naik bas rapid...syawal punye lah suke...siap nyanyi2 lagi...'yeyeye awal nak naik bas rapid'...lisa suke wat jln si syawal nie coz die xlasak...dengar cakap..sampai titiwangsa kiteorang pn naik lah monorail ambik tiket turun kat kl sentral...suke betul syawal dapat naik thomes...sampai kat monorail kl sentral kene lak menapak pg stesen kl sentral nak naik lrt pg bangsar...eam...baru lisa taw jln yg kat padang nak pg stesen lrt 2 dah ttp..adoi..kene menapak jauh 2...kene lalu tepi tapak padang 2..jauh gile...sian kat syawal..kene jalan jauh2..lg kesian kat mak cik die nie lah kene dokong syawal..ah berat syawal dah besr..mane larat nak dokong die sampai stesen lrt...lisa dukong syawal setengah jalan lagi setengah jalan lisa pujuk die jalan sendiri...mule2 die xnak...lisa pon pujuk lah die..lisa ckp klw awal jln angah belanje die mkn mcd...selamat die ok...die kate ok...sian kat die kene jln...tp nak wat mcm mane lisa pon dah penat nak dukong die...hihihi...ambik tiket kat kuanter terus je jln pg ambik lrt...selamat xlame...5 mint dah sampai bangsar...yang xblah bla nye kene menapak lagi...hai...15 mmt kene jln...nak wat mcm mane kan xde kenderaan sendiri...jalan lah jwp nye...sian kat syawal...sepanjang jlan lisa terpakse dukong die....berpeluh gak lah...tp xpe still lg wangi..hihihi...sampai je kat opis along...lisa terus je baring kat sofa...penat siot...hihihi....syawal lak mintak air....ops...lisa lupe kasi syawal minum sepanjang perjalan kiteorng yg penuh ngan peluh n terik matahari....oooo...zalim nye makcik syawal nie...sory awl....angah lupe...i'm sory...samapi dalam kol 1...terus along ajak pg lunch..pg mkn syawal mintak nak nasik...lapa kot selepas didere oleh mak nye yg zalim nie...hihihi...balik ofis along...syawal minum susu die sambil tengok cite upin n ipin......tengok2 die dah terlelap...die tido sampai kol 3.30 2 pon lisa kejut coz nak balik dah...penat sangat kot...balik ngan along...boleh lah lisa curik tulang ckt dari mendokong si syawal...hehehe...balik kiteorang singgah mcd kat kl sentral...kan tadi dah janji kat syawal..kene lah tunaikan...suke tol syawal...dapat toy...

eam...sampai je uamh bising mulot si syawal bcerite nagn nenek die,die naik thomes...dah lupe dah penat die kot...hihihi...dapat naik thomes kan...

nie lah muke c syawal yg omey...
Terima Kasih, sebab baca (:

Tuesday, June 2, 2009

Rossa feat. Pasha Ungu - Terlanjur Cinta


waktu bergulir lambat

merantai langkah perjalanan kita

berjuta cerita terukir dalam

menjadi sebuah dilema


mengertikah engkau

perasaanku tak terhapuskan


malam menangis

tetes embun membasahi mata hatiku

mencoba bertahan di atas puing-puing

cinta yang tlah rapuh


apa yang ku genggam

tak mudah untuk aku lepaskan


reff:

aku terlanjur cinta kepadamu

dan tlah kuberikan seluruh hatiku

tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku


aku pun tak mengerti yang terjadi

apa salah dan kurang ku padamu

kini terlambat sudah untuk dipersalahkan

karna sekali cinta, aku tetap cinta


mencoba bertahan di atas puing-puing

cinta yang tlah rapuh


apa yang ku genggam

tak mudah untuk aku lepaskan


repeat reff



Lirik lagu Rossa feat. Pasha Ungu - Terlanjur Cinta ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 Rossa feat. Pasha Ungu - Terlanjur Cinta.


Terima Kasih, sebab baca (:

Monday, June 1, 2009

wat part time......

salam...ari nie lisa penat sangat rase mcm nak baring n xmo bangun2 lg...nak baring sepanjang ari...tp nak wat mcm mane ari nie isnin....time 2 work....ingat kan ari nie nak lepak2 je...tp xleh...banyak keje kat opis...

nak taw xnape lisa m'galami kepenatan yg teruk....kesah nye nak carik duit lebih lah....semalm lisa g wat catering....wat part time je....penatnye....bangun tido kol 6am....coz janji ngan org catering 2 dlm kol 7.30am...mule2 2 rase mcm awal je...ye lah ikut fikiran lisa dlm kol 9 pon ok wat...ye lah bkn jauh pon area2 umah gak...tp dah bos ckp mcm 2...ikut je lah kan...sampai dewan baru kol 8am..datang2 kite orng bukak lah tingkap n pintu2 yg ade...semangat 2 nak start keje...hehehe...pas2 setup meja makan pengantin n meja untuk buffet..past yang lisa suke...coz blh hias meja pengantin...dah siap setup dalam kol 11am..rase mcm cepat je mase berlalu...pagi dah berpeluh 2....tapi still semangat...hehehe...xrase penat lg...awal lg kan...pas2 dalam col 11.30 lauk sampai...lauk sampai je lisa, along are n eja pg mkn dl...lapa ar dr pg xmkn...tkt gak pitam ke kan...kiteorng pg mkn...bdk2 lain siapkan lauk kat meja buffet...nak mkn pon kene curik2 mase...ye lah time kol 11.30 kan tetamu dah start datang...pas mkn je terus start keje balik...eam start je keje time nie langsung dah xleh rehat...ye lah tetamu dah datang...ramai gile 2 jemputan....2000 orang...mak ai...gile tol...ari firts je dah kene mcm nie...rase mcm nak tercabut je kaki lisa....xleh duduk langsung...kutip pinggan, isi lauk, isi air basuh tangan n lain2...peh...mmg memenatkan...sampai lah kol 3 sebuk...kol 3 je lisa dah xlarat sangat...dah lah penat panas lak 2....time nie lisa dah xwat pape dah...bdiri je...coz dah xramai orng...blh lah rehat jap...tp stil penat coz xleh duduk...eam...dah kol 3.30 baru leh duduk coz tetamu dah xde...yg ade pon sedare2 pengantin je dieorng karaoke...klw best xpe....kite orng yg tengah penat nie rase tension je....tp leh lah gak gelak2...nak marah2lah...kan....pas2 tuan rumah cakap dah leh kemas...coz die orng nak balik....eam..time 2 work again...kene kemas plak...nak angakat bekas2 kotor dlm lori...mmg penat...sampai kol 6 bkemas...dah siap kemas balik...tp xleh terus balik umah coz kene basuh pinggan lak...badan lisa dah lenguh2 jalan pon dah xlarat...slamat lah basuh pinggan xpenat sangat dapat duduk...basuh ramai2 xlah penat sangat...banyak pon dah ramai2 rase kejap je...start basuh pinggan dalam col 7.15 dalm col 9.30 dah siap basuh dalam hujan...syok 2 hehee...kejap je..ape lagi siap je...lisa balik umah...mandi2 n terus tido...xpikir ape lg dah...penat dowh...bangun pg td rase lenguh2 lg...kuat kan semangat..ye lah xkan coz kite wat keje luar kite kene skip keje kite kan...nie lisa rase sakit kepale gak coz kene ujan smlm kan...xpe nanti balik umah sambung tido....hihihi...n harap2 dapat lah upah ari nie...bos janji ari nie upah kuar...hihihi..xsabarnye...

catering= $50 campur basuh pinggan $40 total dapat lah $90 ok lah 2 kan...blh wat blanje...hihihi

xsabar....nak lanje nie...nak li suar jean...
Terima Kasih, sebab baca (: