Followers

Saturday, August 29, 2009

Novel...



Tajuk : Aku Bukan Billy Milligan
Penulis : Norhayati Berahim
Tempoh Baca : 3 Hari..(dengan bersungguh2)


INFO
Dendam itu membuat dia sering gelisah

Penghinaan dan cercaan ketika kecil, membuatkan Adam percaya, harta menggunung dapat membeli maruah diri. Bila usia menginjak dewasa, tekadnya hanya satu, menjadi kaya dan dihormati seperti Warren Buffet!
Namun Adam silap percaturan. Setelah kejayaan dalam genggaman. Dia masih lagi diperlekeh dan rumah tangganya runtuh walaupun dia sudah menjadi kaya raya!
Kehadiran Laura membuka mata Adam. Laura dari mata kasar Adam, hanya biasa-biasa sahaja. Tetapi gadis itu berjiwa tegar, selamba dan tenang. Anak pembuat belacan yang sentiasa menikmati hidup seadanya. Dari Laura, Adam pelajari banyak perkara. Terutama bagaimana mahu menghargai kehidupan dan berkasih sayang!

ULASAN

cite nie mmg best...dah lame xbace novel yg best mcm nie..last lisa bace novel keluaran prima...KALAU ITU TAKDIRNYA...penulis die klw xsilap siti rosmiza...AKU BUKAN BILLY MILLIGAN nie lisa rase citenye lain dari yang lain so sweet...mcm gule cite die...bersungguh2 lisa bace cite nie sampai habis...coz nak taw ending...ending tip top...suke watak adam dalam cite nie...suke cakap ikut suke je...laura lak ikut je ckp adam..tapi sebab laura lah adam dah pandai wat lawak, senyum n yang paling best dah pandai gelak..coz adam nie seorang yag xsuke berkawan asik fikir pasal saham je..dah jumpe ngan laura barulah...asik2 laura..laura..laura...laura...eh..banyaknye laura..laura lagi...lagi...ha dah xde dah...name nak glemer...LAURA...beli lah cite nie..mmg berbaloi tok wat koleksi...
Terima Kasih, sebab baca (:

Friday, August 28, 2009

Rindu Terhenti - Tomok

Lirik: Rindu Terhenti
Artis: Tomok

Telah ku tinggalkan
Memori silamku itu
Tidak ku biarkan
Hidupku dibelit pilu
Walau duka menampar dada
Walau sepi mencalar hati
Rinduku terhenti

Ku pinggirkan sayu
Yang merundung kalbuku
Kasih dulu ku biar berlalu
Ku pinggirkan lara
Yang berpaut di jiwa
Ku teruskan hidup tanpa dia

Padam nyala patah tumbuh
Hilang kan berganti
Cinta tiba cinta pergi
Yang azali ku nanti

Telah ku tinggalkan
Memori silamku itu
Tidak ku biarkan
Hidupku dibelit pilu
Walau daku menampar dada
Walau sepi mencalar hati
Rinduku terhenti

Ku pinggirkan sayu
Yang merundung kalbuku
Kasih dulu ku biar berlalu
Ku pinggirkan lara
Yang berpaut di jiwa
Ku terukan hidup tanpa dia

Padam nyala patah tumbuh
Hilangkan berganti
Cinta tiba cinta pergi
Yang azali ku nanti

Ku lupakan mu jua disini
Rinduku terhenti
Sejak kau pergi menjauh
Rindu ku terhenti

Ku pinggirkan sayu
Yang merundung kalbuku
Kasih dulu ku biar berlalu
Ku pinggirkan lara
Yang berpaut di jiwa
Ku teruskan hidup tanpa dia

Padam nyala patah tumbuh
Hilang kan berganti
Cinta tiba cinta pergi
Yang azali ku nanti

video
Terima Kasih, sebab baca (:

Friday, August 21, 2009

Esok Puase la....^_^


ye..ye...esok pose...eam bertuah lah sangat klw ade org melonjak kegembiraan nak pose kan...paling2 pon tersenyum je...hihihi...mcm kenal je sape org nye 2...eh bukan lisa lah...lisa suke nak pose nie...apy3x...k lah slamat menyambut bulan puasa...harap puase penuh lah..lisa pon berazam nak pose penuh nie...aik blh ke???hihihi..akan diusahakan utuk xponteng puase klw xde penyakit or bende2 yg menghalang lisa puase...*_*...harap2 lisa dapat pg terawih lg bulan nie...lg banyak dari thn lepas...thn lepas awal2 je pg dah ujung2 slalu wat hal...grup....

-Bulan puase nie setan seme dah kene kurung...jgn lah wat alasan setan yg gode kan...
-Bulan puase nie jangan lah ade yg slalu sangat yg kene gestrik..tetibe plak...ari lain ok je..bulan puase ade plak penyakit...nie manenye penyakit bermusim kan...

Terima Kasih, sebab baca (:

Wednesday, August 19, 2009

Wah!!!!!!!!!!!

salam my angel...hihihi...fof...mcm xcaye je dah dekat sebulan dah xup date blog nie...asik2 msk blog org n jalan2 kat blog org yg lisa sendiri xkenal...sadis tol..hihi...eam kan pe...nie seme bahane klw telampow mls...mlas gile nak update blog...xtaw nape...mb dah tseronok tengok blog org kot...^_^...ceh...mengaku je lah wahai lisa yang ko nie mmg MALAS GILE malas tahap gaban...hiihi..

k selepas ni lisa akan usahe utk update slalu...tapi xjanji taw...hahaha...mmg tah ape2 tah...xleh harap tol...klw tetibe lisa MIA 2 paham2 je lah...angap je lah lisa pergi bercuti keluar negara...mcm Australia ke..london ke...Sydney ke...walaupun time2 sekarang sebuk pasal H1N1...hahhaa...xpe..jap..lisa nak pg round2 dubai jap...see u later.ummmahhhhh!!!!!!!!!!!

"MISSING IN ACTION"
Terima Kasih, sebab baca (: