Followers

Thursday, July 14, 2011

Bukan Puteri Lindungan Bulan

Assalamualaikum..

aik, novel bukan puteri lindungan bulan kat pameran pengantin malaysia?

Dah lama lisa cari novel Bukan Puteri Lindungan Bulan ni..last lisa baca time tingkatan 5 kalau tak silap lisa..lame dah..tu pun pinjam dari kawan, time tu nak beli novel tak mampu, aktiviti meminjam jelah kejenya..huhuhu..

Masa kat PICC minggu lepas, saje lah pergi kacau abang jual buku tu..saje lah tanya, tapi tak ada niat pun nak beli..almaklumlah time2 bulan sempit ni..hihihi..tanya tanya abang tu kata ada pulak..yelah 10 minit lisa dok mengusha buku buku kat situ xnampak pulak novel tu, rupe2nye abg tu sorok novel tu..die kata, novel tu tengah laku kat pasaran, jadi kene sorok..so die tunjuk dekat org yg betul2 nak je..abg tu kate lagi, sebab abg tahu akak keje buat pameran ni, so abg tunjuk lah kat akak..ok fine, lisa panggil die abg die panggil lisa akak..dalam hati lisa rasa, apahal lah mamat ni panggil aku akak!!!sentap hati mak nak..:(

setelah membelik novel tu barang 2-3 saat terus mulut ni gatal cakap nak..tapi dalam hati...ohmai nape aku ckp nak..ni lah org ckp kerana mulut badan binase..hahaha...tangan terus seluk poket keluarkan duit ulur kat abg tu sambil ckp terima kasih, pas2 terus bla..xmo dok lame lame kat situ..nanti hati saya sayu..hahaha....tapi ketahuilah korang bahaya, sekeping 50 ringgit itu adalah duit belanja utk seminggu...bulan ni kene bajet sikit eh bukan sikit tapi banyak..:(

Tapi xpelah dah beli pun, kenalah bace kan..tapi tak lah menyesal sangat pun beli novel  ni..sebab dah lama cari, oder kat online sampai sekarang tak nampak bayang..lisa pernah order kat kedai buku..sama jugak..jangan kate bayang bunyi pun xde..sebab org tu kate kalau order dah sampai nanti die col..haram!!!

sekarang tengah usaha nak abiskan membaca, tp serius lisa cam dah tak ingat jalan cerita..and, lisa rasa dulu lisa baca 1-2 hari je dah habis..ni dah 4 hari,suku pun tak sampai lagi..yelah baru 2 helai baca dah ngantuk..cam ne?

bye, nak sambung baca novel..:)


Terima Kasih, sebab baca (:

7 comments:

  1. x penah tau pn pasal novel neh.. :)

    ReplyDelete
  2. Gadis penah nampak novel tu kat satu fb gurl ni..
    baru je jual..
    tapi 2nd hand la...

    harganuer x silap Gadis rm20.00 jek...huhu

    ReplyDelete
  3. bukan puteri lindungan bulan- nukilan liana afriena malik...
    cerita ni mmg best! wanny baca masa umur wanny 17 pada cetakan ketiga taun 2002...novel ni masih ade ngn wanny... masih elok... wohoho~ resale balik ke novel ni? wow! hebat~

    ReplyDelete
  4. abg tu ensem kot smpai tak tersengaja tercakap nak bl..hehehehe

    ReplyDelete
  5. pinjam kat zai kan buku ne dulu ??huhuhu

    ReplyDelete
  6. @Zyash nak pinjam kat sape lagi kan..hahaha

    ReplyDelete