Followers

Tuesday, July 26, 2011

Tempat paling syok bershopping!!!

Assalamualaikum..

Entry kedua sepanjang trip di Indonesia..

Lepas je berdarat kat Husein Sastranegara Airport..terus check in kat hotel..jarak antara airport dgn hotel xjauh pun tapi sebab jem satu lagi ade ke patut pakcik teksi tu perginya pusing2 kat tempat yang tak sepatutnye..biasa lah die nak menipu..dia tgk org luar terus nak tipu..tapi yg pasti mmg kami tertipu..hahaha..janji kat Airport 30 ribu rupiah aje tapi dah sampai hotel terus die kate 100ribu rupiah..terkejut, tapi nak buat mcm mane kan..






hotel murah yg paling best kat sini, hotel Ardellia..
Hotel yg kitaorg stay time kat bandung, hotel Ardellia..best jugak hotel ni..walaupun murah tapi selese..yang penting ade wifi..hahaha..
Lepas siap siap check in dan solat..terus keluar..ape lagi shopping time..tempat pertama sekali kitaorang pergi Cihampelas..tempat ni ade kedai2 murah yg boleh korang shopping sakan..







Tempat ni mmg sebuk..tp susah betul nak dapat teksi..
Dekat  Cihampelas kejap je..lepas tu kami terus tahan teksi pergi Rumah Mode..susah jugak nak dapat teksi tahu, setengah jam jugak tunggu..akhirnya call teksi..call pun lambat jugak, dah tu jem mcm haram..teksi pun susah nak msk..sedih kami..
Sampai Rumah Mode gembire balik..dapat shopping!!!!





Ok fine, korang kalau pergi bandung pastikan korang pergi Rumah Mode, mmg best shopping kat sane..semua ade..seronok..lisa sampai rambang mata ok..Rumah Mode ni, tempat die jual barang2 yg ada jenama..tp murah sangat..jean harga 200 ringgit boleh dapat 100 ringgit je ka sini..






bahagian ni lisa paling lame, pilih baju adik2..
Esoknya sebelum check out sambung shopping lagi..hahaha..selagi tak keluar dari bandung ni mmg yang ingat nak bershopping aje..tapi tetap xpuas puas..Esoknya kami singgah Pasar Baru, kat sini lagi gile shopping..ni antara tempat wajib singgah ye kalau pergi bandung..tak tipu..:)


 Pasar Baru


pilih kasut adik, so suruh budak lelaki yg pilihkan..

Kat Pasar Baru ni ada jual jual telekong n baju baju murah, hasil pembelian telekong sahaja sampai 3juta rupiah ok, gile shopping telekong..hahaha..
 


















ini bukan plastik sampah!!!

Kejap aje kat pasar baru ni..sebab pukul 1 dah kene check out..nak pergi jakarta pulak..penat tahu shopping nih, ingat best sangat ke..hihihi...ok dah lah panjang sangat entry nih..nanti lisa sambung lagi..





Terima Kasih, sebab baca (:

5 comments:

  1. why i never know about this place aa....huh..i wish to go there soon..=)

    ReplyDelete
  2. Kalau pegi Pasar Baru..tak ckp 1 hari...mesti kena pegi 2x...

    Rumah Mode memang best...

    ReplyDelete
  3. @Alin Marlini btul tu, lisa dpt pergi kejap je ari tu..tapi habis jugak 3-4 ratus..hahaha..

    ReplyDelete
  4. betul2....rumah mode the best place for buying branded items..sonok kan..mm..

    ReplyDelete